hondenhok binnenBij een hondenhok denken de meeste mensen aan een hok voor buiten. Dit is op zich natuurlijk een heel logische gedachte. Immers, als uw hond binnen is, dan heeft het toch al een dak boven zijn hoofd? En waarom zou je dan een hondenhok binnen neerzetten? Het lijkt een beetje dubbelop en overdreven om dit te doen. En ja, inderdaad, dit lijkt zo, maar het is minder vreemd dan je denkt. En dit leggen we natuurlijk graag even aan je uit.

Honden zijn soms net mensen….

Soms hebben dieren veel meer gemeen met ons mensen dan wij denken. Dit geldt zeker ook voor honden. Denk maar eens aan je eigen trouwe viervoeter en hoe hij je op bepaalde momenten zo goed aanvoelt. Bij verdriet komt een hond je vaak troosten door dicht bij je te willen zijn en op momenten van blijdschap zijn ze meestal net zo speels als hun baasje.

Honden hebben net als jijzelf ook wel eens behoefte aan een beetje rust. Even geen gedoe en even niemand in je buurt. Wij mensen kunnen dan even een plekje voor onszelf opzoeken, maar hoe moet jouw hond dit doen als hij niet echt een eigen plek heeft? Door een hondenhok binnen neer te zetten geef je jouw hond die eigen plek. Een plek waar het dier uit kan rusten, bij kan komen en ’s nachts lekker kan slapen. Een hondenhok binnen neerzetten is dus eigenlijk voor zowel hond als baasje een heel goed idee.

Een hondenhok binnen is lelijk

Fout! Een hondenhok binnen plaatsen is niet lelijk, want er zijn wat dit betreft vandaag de dag nogal wat mogelijkheden. Een zogenaamd “hondenhok binnen” is in verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar. Hierdoor passen ze eigenlijk altijd wel in jouw interieur. Een hondenhok binnen plaatsen voegt juist iets toe aan jouw interieur en hiermee geef je jouw hond echt dat “thuis” waar het dier recht op heeft. Daarnaast hoef je een hondenhok binnen natuurlijk niet persé neer te zetten in de woonkamer. Ook de gang/hal, keuken of bijkeuken is een prima plek voor dit hondenhok.

Merk je dat jouw hond behoefte heeft aan een eigen plek? Geef hem dan die plek, want hiermee doe je niet alleen jouw hond, maar ook jouzelf een groot plezier.