buitenkennelDe buitenkennel heeft definitief zijn intrede gedaan in Nederland. Het is dan ook om verschillende redenen een ideale oplossing. Niet alleen voor jou als baasje, maar zeker ook voor jouw trouwe viervoeter zelf. Natuurlijk moet een buitenkennel wel aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Welke dit zijn en waarom deze specifieke kennel ook voor jouw hond prettig is, dat leggen we in dit artikel aan je uit.

Een buitenkennel geeft een hond rust

Het klinkt je ongetwijfeld heel logisch in de oren wanneer er wordt gezegd dat een hond ook zijn rust nodig heeft. Maar ga eens na hoeveel rust jouw hond daadwerkelijk krijgt? Een hond heeft, net als mensen, te maken met prikkels. Dit is zeker het geval wanneer het dier buiten is. Een buitenkennel zorgt ervoor dat jouw hond lekker buiten is en hier toch zijn rust vindt.

Een vertrouwde ‘eigen’ plek

De kans is groot dat jij een favoriete plek hebt waar je graag bent. Ook jouw hond heeft behoefte aan een eigen plek. Een plek waar jouw hond zich even terug kan trekken en zich veilig voelt. Dit is wat anders dan de hond rust geven. Een buitenkennel is zo’n plek voor een hond. Zeker wanneer je deze aankleedt met een comfortabele deken of kussen.

De grootte van een buitenkennel

Het is erg belangrijk dat een hondenkennel de juiste afmetingen heeft. Het moet immers niet zo zijn dat dit ‘hok’ een gevangenis is voor de hond. Wanneer de kennel echter te ruim is van formaat, dan schiet deze oplossing zijn doel voorbij. De ideale afmeting is uiteraard afhankelijk van het formaat en ras van de hond. De kennel is groot genoeg als de hond zich gemakkelijk in de kennel kan uitstrekken en omdraaien.

Het materiaal van de buitenkennel

Aangezien een buitenkennel in de tuin of op het erf staat is het belangrijk dat deze weerbestendig is. Het Nederlandse klimaat is er één van regen en zonneschijn. Met name regen heeft invloed op het materiaal waar de kennel van is gemaakt. Zorg er dan ook voor dat de kennel altijd gemaakt is van roestvrij materiaal.

Waar plaats je de buitenkennel?

Een kennel zet je niet zomaar ergens buiten neer. Hou ook hier rekening met het Nederlandse klimaat. Zet deze dan ook niet in de volle zon, maar op een plek in de schaduw. Hou daarnaast rekening met de wind en tocht. Het laatste wat je wil is dat jouw hond ziek wordt doordat je de buitenkennel niet op de juiste plaats hebt neergezet.

Een buitenkennel kopen

Je kunt er voor kiezen om een kant en klare bench voor buiten te kopen. Het is ook mogelijk om losse kenneldelen te bestellen. Dit heeft als voordeel dat je de kennel volledig aan kunt passen aan zowel de grootte van jouw hond als aan de plaats waar je de kennel neer wilt zetten. Bij Zwart Dierenverblijven koopt u zowel de losse kenneldelen als de ‘kant en klare’ buitenkennel. Uiteraard zijn de kenneldelen gemaakt van gegalvaniseerd roestvrij staal. Bekijk onze website voor het volledige aanbod. En heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons!