volierebouw

Hoewel er kant en klare volières te koop zijn, voorzien deze lang niet altijd in de juiste behoefte. Dit heeft niets met de kwaliteit van dit soort volières te maken. De standaard afmetingen zijn voornamelijk het probleem. Met deze afmetingen kom je namelijk lang niet altijd weg. Zo is menig tuin vaak te klein voor dit standaard werk. Wil je toch een volière voor je gevleugelde vrienden? Kies dan voor volièrebouw.

Volièrebouw stelt je in staat om precies die volière te bouwen die past bij de afmetingen van je tuin. Natuurlijk verlies je hierbij nooit het welzijn van de vogels uit het oog. Het is belangrijk dat deze voldoende ruimte hebben, want alleen dan komen de vogels goed tot hun recht.

Volièrebouw betekent dat je met behulp van zogenaamde losse componenten een vogelkooi bouwt. Deze losse componenten verbindt je met elkaar en voilà, klaar is Kees.

Aandachtspunten bij volièrebouw

Het belangrijkste punt van aandacht hebben we al even genoemd. Dit is namelijk het welzijn van de vogels. Zorg er altijd voor dat je de kooi dusdanig groot maakt dat elke soort vogel die je hebt, zich hier thuis in voelt.

Tweede belangrijke punt van aandacht is dat je kiest voor volièredelen die gemaakt zijn van kwalitatief hoogwaardige materialen. De kooi staat immers buiten en moet dan ook bestand zijn tegen de Nederlandse weersomstandigheden.

Zwart Dierenverblijven voorziet je van alle losse componenten die je nodig hebt voor jouw volièrebouw. De aluminium kokerprofielen zijn geanodiseerd, wat betekent dat ze lang mooi blijven. Het gaas dat in de losse delen is verzinkt, een garantie voor een lange levensduur en mooie uitstraling van je vogelkooi.

Verder bieden wij je ook de mogelijkheid om te kiezen voor gepoedercoate (groen, antraciet of zwart) componenten. Verder is het goed om te weten dat je bij Zwart Dierenverblijven ook terecht kunt voor broedkooien en duivenrennen. Bovendien hebben we een uitgebreid assortiment huiskamervolières, die ook geschikt zijn voor gebruik op het balkon of in de serre.

Bij Zwart Dierenverblijven sta je er nooit alleen voor. Zeker niet als het gaat om zoiets specifieks als volièrebouw. Naast het bestellen van alle benodigde materialen zijn we je dan ook graag van dienst met tips en trucs. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.