Voliere panelenWat begint met één of twee vogeltjes in een kooi in de huiskamer loopt al te vaak uit op een hobby waar iemand helemaal in op kan gaan. De liefde voor bijzondere, vaak exotische, vogels vraagt dan gewoon om meer. Meer is dan vaak een opmaat naar nog meer. Er volgt een tweede kooi, of een grotere en voor je het weet is het een gezellig gekwetter van jewelste in huis. Er komt echter een tijd, de stap “nog meer” komt dan in beeld, dat het huis simpelweg te klein is voor jouw geliefde hobby.

Je hebt dan een aantal opties. Je kunt ermee stoppen, maar de vraag is dan wel gerechtvaardigd in hoeverre dit daadwerkelijk ook een optie is. Je kunt er voor kiezen om het hierbij te laten. Met andere woorden, dit is het en je gaat niet verder uitbreiden. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus ook dit is vaak geen optie. Gelukkig is er nog een derde optie die je kunt lichten en dat is overgaan op een volière.

Bij het horen van het woord volière denk je misschien direct dat je hier een hoop ruimte voor nodig hebt. Natuurlijk is enige ruimte noodzakelijk, maar ook met beperkte ruimte kun je al een volière plaatsen. Zeker als je er voor kiest om deze zelf te bouwen. Dit is namelijk vrij eenvoudig als je werkt met zogenaamde volière panelen. Volière panelen zijn min of meer standaard panelen waarmee je snel en eenvoudig zelf een volière bouwt. Met de standaard afmetingen van de volière panelen kom je in de meeste gevallen wel weg. Is dit niet het geval? Dan laat je deze gewoon op maat maken.

Volière panelen bestel je bij de specialist op dit gebied, namelijk bij Zwart Dierenverblijven. Naast de standaard volière panelen verzorgen zij ook maatwerk. Je hebt een ruime keuze uit panelen. Zo zijn er bijvoorbeeld volière panelen met:

  • Deur
  • Morsrand
  • Deur en morsrand
  • Voederbakplateau

Verder kun je kiezen uit verschillende soorten gaas, passend bij de vogels die jij houdt.

Neem eens een kijkje bij Zwart Dierenverblijven en laat je verrassen door het aanbod en de voordelige prijzen. En heb je vragen? Neem dan zeker contact op, want de medewerkers van Zwart Dierenverblijven denken graag met je mee in praktische en haalbare oplossingen!