kweekkooiOns land kent een groot aantal liefhebbers van vogels. We hebben het dan niet over liefhebbers van de zogenaamde buitenvogels, maar over liefhebbers van volièrevogels. En heb je dit virus te pakken, dan is er geen houden meer aan. Het duurt dan niet lang of het kooitje is vervangen door een mooie volière. Zo kun je namelijk niet alleen meer vogels houden, maar ook meerdere soorten. En natuurlijk zit er ook een voordeel aan voor de vogels zelf, want die hebben simpelweg veel meer ruimte dan in een kooi(tje).

Wat zijn de voordelen van een kweekkooi?

Een volière is zoals gezegd vaak stap één. Al snel begint het wederom te kriebelen en wil je graag zelf vogels (op)kweken. Je kunt er voor kiezen om dit “gewoon” te doen binnen de volière zelf. Wij raden je echter aan om hier niet voor te kiezen. Wil je in dit zelf kweken succesvol zijn, dan kun je het beste gebruik maken van een kweekkooi. Een kweekkooi heeft een aantal voordelen. Voordelen voor jou als kweker, maar natuurlijk ook voor de vogels zelf. Het welzijn van de vogels mag je immers nooit en te nimmer uit het oog verliezen en moet altijd voorop staan. Voordelen van de kweekkooi zijn onder andere:

  • Makkelijke verzorging
  • Eenvoudig te controleren (een must!)
  • Rust voor de vogels
  • Controle van en over de broedende vogelparen
  • Flexibiliteit met betrekking tot het bepalen van de broedperiodes
  • Verkrijgbaar in verschillende afmetingen

Zeker als je met vogels de show wil stelen op tentoonstellingen, dan ben je haast verplicht om zelf vogels te kweken. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom liefhebbers van vogels kiezen voor een kweekkooi.

Hoewel de kweekkooi in verschillende afmetingen verkrijgbaar is wil dit lang niet altijd zeggen dat één van deze afmetingen voor jou de ideale maat is. Bij Zwart Dierenverblijven begrijpen wij dit heel goed. Natuurlijk vind je de standaard kweekkooi in ons uitgebreide assortiment. Maar daarnaast biedt Zwart Dierenverblijven je ook de mogelijkheid om te kiezen voor maatwerk. Wij maken dan ook graag jouw kweekkooi in de door de jou opgegeven maten. Natuurlijk kun je ons ook een schets of tekening voorleggen, zodat wij een goede indruk krijgen van hoe jij graag wil dat de broedkooi eruit komt te zien. De offerte die wij dan uitbrengen is vrijblijvend en verplicht dus tot niets.

Of je nu kiest voor standaard of voor maatwerk, bij Zwart Dierenverblijven slaag je altijd. Neem dan ook gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee in betaalbare en praktische oplossingen!