slaaphok hondWe maken een hoop mee in ons dagelijks leven. We zijn druk en dit vergt veel van zowel lichaam als geest. Het is dan ook een heerlijk moment om je ’s avonds terug te kunnen trekken in je slaapkamer om in alle rust de dag die achter je ligt te verwerken. Even helemaal niets en je overgeven aan een goede nachtrust, zodat je de volgende ochtend weer fris en fruitig aan een nieuwe dag kunt beginnen.

Als je een hond hebt, dan geldt bovenstaande vaak ook voor hem of haar. Want vergis je niet, ook jouw trouwe viervoeter is gewoon moe aan het einde van een dag. Een hond doet net als wij mensen veel indrukken op en krijgt ook veel prikkels te verwerken. Denk maar eens aan alles wat hij ziet en ruikt tijdens zijn dagelijkse uitlaatmomenten. Andere mensen, soortgenoten die willen spelen en ravotten, planten en bomen, verkeer en ga zo maar door. Kortom ook jouw hond heeft ’s avonds behoefte aan even helemaal niets. Met een slaaphok hond creëer je voor jouw hond precies zo’n plek als jouw slaapkamer, een oase van rust in een druk leven van alledag.

Misschien dat het je wat overdreven lijkt om een slaaphok hond aan te schaffen. De hond heeft toch immers zijn mand en daar kan hij prima in slapen. Precies, volgens jou, maar de vraag is hoeveel rust het dier hier echt krijgt. Vergelijk het maar met een nachtje op de bank slapen. Gegarandeerd dat je een paar uurtjes slaapt, maar wordt je echt uitgerust wakker? Een slaaphok hond zorgt ervoor dat ook jouw huisdier de volgende ochtend echt uitgerust ontwaakt en ook echt klaar is om de uitdagingen van de dag die voor hem ligt aan te gaan.

Slaaphok hond, zowel binnen als buiten

Een slaaphok hond is zowel binnen als buiten neer te zetten. Binnen is de meest ideale plek de hal of de bijkeuken, maar dit hangt natuurlijk wel sterk af van de beschikbare ruimte. Indien je over een grote woonkamer beschikt, dan is dit ook een uitstekende plek. Buiten is het verstandig om het slaaphok hond enigszins op een beschutte plek neer te zetten. Een goed slaaphok hond biedt een hond al de nodige beschutting tegen warmte, kou, wind en regen. Je kunt het extra comfortabel maken door er een plaid of kussen in te leggen en dan heeft jouw trouwe maatje helemaal die ideale eigen plek waar hij zich even terug kan trekken.

Mocht je merken dat jouw hond vermoeid is en wat minder energie heeft, dan kan het goed zijn dat het dier onvoldoende zijn rust vindt. Een slaaphok kan zorgen voor de ommekeer. Jij gunt jouw hond toch immers ook zijn rust?