puppykennel

Het oogt voor veel mensen zo zielig… een jonge hond in een kennel. Elke hondenliefhebber weet echter wel beter. Dit is namelijk in geen geval zielig. Een puppykennel is namelijk van groot belang voor een jonge hond. Alleen al vanwege dit feit zou iedereen die een pup heeft, of van plan is een pup te nemen, een puppykennel aan moeten schaffen.

Een pup heeft rust nodig

Honden hebben best een aantal overeenkomsten met ons mensen. Eén ervan is dat ook honden op gezette tijden hun rust nodig hebben. We hebben het in dit geval niet alleen over slapen. Ook overdag is het fijn als je soms even een moment van rust kunt pakken. Even een moment waarop je niets moet en je niet afgeleid wordt door allerlei ‘prikkels’ om je heen.

Ook voor een hond is dit prettig en zeker wanneer het gaat om een pup. Vergis je namelijk niet dat een jonge hond veel te verwerken krijgt op een dag. Het dier is bezig met opgroeien, bezig met het ontwikkelen van een eigen karakter. Het ontdekt hierbij voortdurend nieuwe dingen, zowel bij zichzelf als in zijn omgeving. Dit kost het beestje veel energie en dan is het heerlijk als de pup zich even terug kan trekken in zijn eigen vertrouwde puppykennel.

Functioneel en praktisch

Naast het feit dat een puppykennel voor een pup een erg fijne oplossing is, is een hondenkennel voor jou een praktische en functionele oplossing. Zo is deze kennel ideaal als je weg moet en je je pup niet mee kan nemen. Doe je trouwe maatje in zijn vertrouwde plekkie en je weet dat ‘de boel niet is afgebroken’ als je terug komt. Jonge honden kunnen namelijk best onstuimig zijn en een ongeluk zit dan in een klein hoekje.

Verder is een kennel als deze erg praktisch als je bezoek krijgt. Voor je pup kan dit bezoek best intimiderend zijn, zeker als er kinderen bij zijn. Het is dan beter om je maatje even weg te houden van alle aandacht en overprikkeling die hiermee gepaard gaat.

Daarnaast kan het uiteraard ook zo zijn dat je bezoek niet van honden houdt. Met een loslopende pup wordt dit voor je bezoek waarschijnlijk niet echt een ontspannen avond, dus dan is het prettig als je een plek hebt waar je de jonge hond in kan doen.

Puppykennel kopen

Een puppykennel kopen, dat doe je niet zomaar. Je gaat hierbij altijd uit van jouw hond. Het laatste wat je wil is een te kleine kennel kopen, want dan wordt het natuurlijk wel zielig. Bovendien moet je er zeker van zijn dat de kennel veilig is voor je trouwe viervoetertje.

Je kunt kiezen voor een kant en klare puppykennel, maar je kunt deze ook zelf maken. Dit doe je door deze zelf samen te stellen met behulp van kenneldelen. Zowel voor kenneldelen als voor kant en klare hondenkennels ben je bij Zwart Dierenverblijven aan het juiste adres.

Hulp nodig bij het kiezen van een puppykennel? Bel of mail ons gerust!