hondenrenHonden zijn sociale dieren en zijn dan ook maar wat graag bij ons in de buurt. En als liefhebber en baasje van een hond is dit natuurlijk precies wat u wil. Immers, u heeft niet voor niets een hond en de liefde voor elkaar is dan ook wederzijds. Toch kunnen er momenten zijn dat het even niet gewenst is dat uw hond erbij is of, wellicht beter gezegd, los rondloopt in en om het huis. Een hondenren biedt in deze gevallen uitkomst.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een hond in een hondenren zou stoppen. In het verleden werd hierbij vooral geredeneerd vanuit het gezichtspunt van het baasje. Zo zou een hondenren alleen in het voordeel zijn van het baasje. Deze heeft immers met een hondenren een plek waar hij/zij de hond ‘even in kwijt kan’. Uiteraard is dit een goede reden in het geval u bijvoorbeeld bezoek krijgt waarvan u weet dat iemand bang is voor honden. Maar ook is een hondenren een uitstekende plaats om de hond in onder te brengen als u weg bent en de hond niet of nog niet alleen los thuis kan zijn.

Een hondenren, even rust voor de hond

Maar in de loop der jaren is bewezen dat een hondenren ook een prima oplossing kan zijn gezien vanuit het perspectief van de hond. Zo hebben honden bijvoorbeeld, net als mensen overigens, ook wel eens behoefte aan een moment van rust, een moment voor zichzelf. Vaak merk je dit als baasje wel aan de hond. In veel gevallen vindt een hond deze rust niet op de bank of in zijn mand. In een hondenren echter vaak wel, want hier is het dier echt even op zichzelf. U creëert zo een veilige plek waar het voor uw hond goed toeven is.

Een hondenren is zowel binnenshuis als buitenshuis te gebruiken en dient uiteraard wel aan een aantal eisen te voldoen. Zo moet deze hondenkennel groot genoeg zijn voor de hond, niet alleen dat het dier erin past, maar ook nog enige bewegingsruimte heeft. Daarnaast is veiligheid een belangrijke vereiste van een hondenren. Deze moet gemaakt zijn van stevig en solide materiaal en voorzien zijn van een toegangsdeur die in geval van nood snel en eenvoudig te openen is.

Zwart Dierenverblijven weet als geen ander waar een goede hondenren aan moet voldoen. Zwart Dierenverblijven werkt met zogenaamde kenneldelen, waarmee eenvoudig een hondenkennel gebouwd kan worden. Een hondenren is immers vaak maatwerk. De kenneldelen die Zwart Dierenverblijven gebruikt zijn gegalvaniseerd. Dit betekent dat het metaal omgeven is door een laagje zink, waardoor het roestvrij is en blijft.

Ontdek welke mogelijkheden Zwart Dierenverblijven u te bieden heeft. En in het geval u vragen heeft, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen.