katten omheining tuinVeel mensen hebben een kat die zowel binnen -als buitenshuis te vinden is. Voor veel mensen is het echter geen geruststellende gedachte dat hun kat ergens op straat of in de buurt rondzwerft. Er kan immers van alles gebeuren en je moet er niet aan denken als jouw kat eens niet op komt dagen voor zijn dagelijkse knuffel die hij altijd van je krijgt. Zeker als je in een wijk of buurt woont met druk verkeer ben je altijd weer blij als het beestje zijn kop weer om de hoek steekt.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om jouw kat alleen binnenshuis te houden. De vraag is echter hoe diervriendelijk dit is. Als jouw kat nooit echt naar buiten is geweest, ach, dan valt dit allemaal nog wel mee. Maar als jouw kat graag buiten is, hoe eerlijk is het dan om deze alleen binnen te houden? Voor een kat voelt dit als gevangenschap en als niets anders. Gelukkig kan het ook anders, want met een zogenaamde katten omheining tuin kan jouw kat gewoon lekker de deur uit en buiten zijn.

Over de katten omheining tuin

Een katten omheining tuin wordt ook wel een kattenren genoemd. Een katten omheining tuin past in echt elke tuin, omdat deze omheining wordt opgebouwd uit losse gegalvaniseerde gaaspanelen. Het grote voordeel hiervan is, is dat je de katten omheining tuin zo groot kan maken als je zelf wil. En denk hierbij zeker ook verder dan een tuin, want ook op een balkon kun je hier vaak prima mee uit de voeten. We focussen ons in dit geval echter even op de tuin. Uiteraard zorg je ervoor dat één van de gaaspanelen voorzien is van een deur. Hoewel dit zeker geen moeten is, raden we je dit wel aan. Zo heb je namelijk zelf gemakkelijk toegang tot de kattenren, wat erg praktisch is met betrekking tot bijvoorbeeld het schoonmaken ervan.

Uiteraard zorg je ervoor dat de bovenkant van de kattenomheining tuin is afgesloten. Katten zijn immers goede klimmers en zijn anders alsnog snel vertrokken. Je kunt wat dit betreft ook kiezen voor gaaspanelen, maar je kunt ook kiezen voor een ‘dicht’ dak. Het grote voordeel van een dicht dak is dat jouw kat ook naar buiten kan als het weer eens wat minder is. Natuurlijk zorg je ervoor dat jouw kat zich niet gaat vervelen in zijn katten omheining tuin. Een krabpaal, een lekker zacht kleed of kussen en wat speeltjes om het beestje actief te houden worden door jouw trouwe maatje zeer op prijs gesteld.

Zwart Dierenverblijven is de specialist als het gaat om een katten omheining tuin. Niet alleen leveren zij, tegen zeer voordelige prijzen, de verschillende gaaspanelen om de katten omheining tuin mee te bouwen, maar geven ze jou ook graag advies hoe je dit het beste kunt doen.

Bestel jouw katten omheining tuin direct bij Zwart Dierenverblijven of neem als je vragen hebt contact op. Jouw kat zal je dankbaar zijn!