kennel kopenGa je voor jouw hond een kennel kopen, dan moet je er rekening mee houden dat niet iedereen hier even begripvol mee omgaat. Een kennel kopen wordt soms geassocieerd met dierenleed en roept bij veel mensen beelden op van verwaarloosde hondjes in stalen kooien. Maar jij bent anders, want jij bent diegene die juist dol is op honden! En als hondenliefhebber van het eerste uur weet je dat je jouw trouwe viervoeter met een kennel kopen juist een heel groot plezier doet.

Waarom een kennel kopen?

Van een hond wordt veel gevraagd, misschien wel meer dan we denken. En als er van jou zelf veel gevraagd wordt, dan merk je op een bepaald moment dat je even behoefte hebt aan rust, even een plek voor jezelf waar niemand je lastig valt en je even heerlijk op jezelf kunt zijn. Dit gevoel hebben honden ook! Ook een hond kan moe zijn, moe van het rennen en spelen, maar zeker ook moe van alle aandacht die het dier steeds krijgt. Al deze aandacht betekent nieuwe indrukken en een hond moet wel de tijd hebben om deze indrukken allemaal te kunnen verwerken. Een kennel is de plek bij uitstek waar een hond zich even in kan terugtrekken. Even weg van alle aandacht, even geen geaai, maar gewoon……rust.

Een kennel kopen is ook een goede investering als je een jonge hond, een pup hebt. Met name jonge honden zijn bijzonder speels en enthousiast en moeten als het ware soms tegen zichzelf beschermd worden. Door “ze” even in een kennel te leggen kunnen ze even bijtanken om op een later moment weer “vol gas te kunnen geven”. Natuurlijk is het prettig als je van de kennel ook echt een lekker plekje maakt. Een bak water, een comfortabel kussen of kleed en een favoriet speeltje geven jouw hond het gevoel dat dit echt hun eigen plekkie is. Daarnaast is een kennel kopen aan te raden als je een hond hebt die je niet “los” in huis durft/kunt laten als je (even) weg bent. Door de hond dan in zijn kennel te stoppen kun je met een gerust hart van huis gaan.

Ga je een kennel kopen dan heb je een ruime keus. Zo kun je kiezen voor kant-en-klare kennels, maar ook voor kennelpanelen waarmee je zelf de afmetingen van de kennel kunt bepalen. Je kunt kiezen voor de variant die aan de bovenkant open is, maar uiteraard zijn ze er ook met “dak”. Voor welke variant je ook kiest, zorg er altijd voor dat de kennel groot genoeg is voor jouw hond. En laat je niet van de wijs brengen door wat anderen vinden, want jouw hond zal je echt dankbaar zijn voor het hebben van een eigen plek!