kattenren balkonKatten behoren ook vandaag de dag nog steeds tot de meest favoriete huisdieren. Katten zijn dan ook relatief makkelijke dieren om in of om het huis te houden. Het zijn dieren die prima alleen kunnen zijn en die zichzelf ook prima weten te redden. Maar het zijn ook dieren die dol zijn op jouw aanwezigheid. Ze vinden het heerlijk om lekker bij je te komen liggen en de aandacht voor zichzelf op te eisen. Liggen ze lekker te spinnen, dan weet je dat het beestje het naar zijn zin heeft en jij als baasje natuurlijk ook.

Er zijn katten die voornamelijk binnenshuis verblijven. Vaak is dit het geval als het baasje in een flat of appartement woont. Uiteraard vinden deze dieren het ook wel eens fijn om zo af en toe eens een frisse neus te halen. In deze gevallen is de enige plek waar zij dit kunnen doen het balkon. Om een kat zomaar “los” te laten lopen op een balkon is iets wat toch wel een risico is. Je moet er immers toch niet aan denken dat jouw trouwe maatje van drie hoog naar beneden valt? Een kat mag dan altijd op zijn pootjes terecht komen en negen levens hebben, maar toch…

De oplossing is een kattenren balkon

Wil dit dan zeggen dat, wanneer je in een appartement of flat woont, jouw kat nooit naar buiten zou kunnen? Nee natuurlijk niet, dat zou immers toch al te gek zijn! Speciaal voor het balkon is er de zogenaamde “kattenren balkon”. Een kattenren balkon is een ideale oplossing voor zowel kat als baasje. Jouw kat kan lekker het balkon op voor de frisse neus of om lekker in het zonnetje te liggen en jij, als baasje, hoeft je geen zorgen te maken dat jouw kat naar beneden valt of van het ene naar het andere balkon klimt en er vandoor gaat.

Een kattenren balkon is geen kooi of iets dergelijks. Dit zou namelijk de bewegingsvrijheid van het dier nogal beperken. Bovendien zou een kattenren balkon in deze vorm dusdanig veel ruimte in beslag nemen dat er nog maar weinig plaats overblijft op het balkon om zelf te kunnen vertoeven. Een kattenren balkon, zoals Zwart Dierenverblijven deze aanbiedt, bestaat uit gaaspanelen, waarmee je jouw balkon afzet. Hierdoor kun je het volledige oppervlak van het balkon blijven benutten.

Zwart Dierenverblijven biedt je verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan een kattenren balkon. Op onze website vind je, ter inspiratie, verschillende voorbeelden van een kattenren balkon. Geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op!