kennelpanelenAls het om jouw huisdier gaat, dan wil je natuurlijk alleen het beste van het beste voor dit dier. Het maakt hierbij uiteraard niet uit of het om een konijn, kat, hond of goudvis gaat. Een huisdier is vaak veel meer dan alleen een levend beest in huis en dus zorg je daar goed voor. Onder “zorgen voor” verstaan we veel meer dan een huisdier op tijd enige aandacht schenken en zijn natje en zijn droogje geven. Nee, je zorgt er ook voor dat het dier een veilige en vertrouwde plek in huis of tuin heeft. Een plek waar het dier zich even terug kan trekken en op adem kan komen. In het geval van honden en katten zijn er wat dit betreft tal van standaard oplossingen op de markt. Zo is een hondenhok, kennel of kattenverblijf snel gevonden en gekocht. Het nadeel van deze “kant -en klaar oplossingen” kan zijn dat ze qua afmeting niet voldoen aan jouw wensen en daarmee dus niet geschikt zijn voor jouw hond of kat. Gelukkig is er vandaag de dag voor alles een oplossing en dus ook voor dit probleem. Deze oplossing vindt je in zogenaamde kennelpanelen.

Wat zijn kennelpanelen?

Kennelpanelen stellen je in staat om zelf een kennel in elkaar te zetten. Maar dan wel een kennel waarvan je zelf de afmetingen bepaald. Hoewel de losse kennelpanelen vaak wel standaard afmetingen hebben kun je door deze met elkaar te verbinden een unieke en eigen plek voor jouw trouwe maatje creëren. Het met elkaar verbinden is geen ingewikkelde materie en echt door iedereen te doen. Door zelf een kennel te bouwen met kennelpanelen kun je jouw hond of kat ook een eigen plek geven in die ruimte waarin kant en klare kennels of hokken niet passen.

Om een goede kennel te bouwen zal je verschillende kennelpanelen moeten gebruiken. We onderscheiden de volgende kennelpanelen:

  • Spijlpanelen
  • Kenneldelen met deur
  • Tochtwanden (geheel dicht kenneldeel)
  • Damwand paneel (drie kwart dicht, bovenkant gaas of spijlen)
  • Kenneldak

Een goede hondenkennel, die overigens meer dan je denkt ook voor katten wordt gebruikt, is een mix van verschillende kenneldelen. Zeker als de kennel voor buiten bedoeld is zal je jouw huisdier ook enige bescherming tegen wind en neerslag moeten bieden en kun je niet volstaan met enkel en alleen spijldelen. Laat dan ook gerust jouw creativiteit en fantasie de vrije loop en bouw met behulp van kenneldelen die heerlijke eigen plek voor jouw hond of kat.