hondenkooiOngemerkt vragen wij best veel van onze huisdieren. We hebben toch immers een hond of kat om mee te wandelen, aan te halen en mee te spelen? Maar staan we er wel voldoende bij stil dat onze trouwe viervoeters ook wel eens toe zijn aan een moment voor hun zelf. Een moment waarop ze even de tijd krijgen om bij te komen en alle opgedane indrukken te verwerken is belangrijker dan je denkt. In het geval van honden gaat dit verhaal zeker op. Een kat trekt zich immers van nature vaak wel op een plek terug waar hij niet gestoord kan worden. Voor een hond is dit een stuk lastiger en dus zal jij als zorgzaam baasje in deze behoefte moeten voorzien. Een hondenkooi is wat dit betreft een goede keuze.

Waarom een hondenkooi?

Bij het horen van het woord hondenkooi gaan je haren misschien direct overeind staan. Dieren in een kooi stoppen is toch niet iets wat je een dier aandoet? Rustig maar, want de hondenkooi waar wij het over hebben is niets anders dan een kamerbench. Het grote voordeel van de hondenkooi/kamerbench is dat je een eigen plek voor jouw hond creëert, zonder dat jouw maatje uit het zicht is. Zeker als je de hondenkooi aankleedt met een lekkere zachte deken of groot kussen zal jouw hond je meer dan dankbaar zijn. Hij kan hier lekker op adem komen en een dutje doen. Zo tankt het dier lekker bij en blaakt hij weer van energie wanneer jullie er samen op uit trekken.

Een hondenkooi is niet alleen aan te raden voor het geven van een eigen plek voor de hond. Het is ook een ideale plek waar je het dier even in kan zetten als je bijvoorbeeld bezoek krijgt. Misschien houdt dit bezoek niet zo van honden, maar het kan ook zo zijn dat jouw hond niet zo van bezoek houdt. Zo houdt lang niet elke hond zo van kinderen als wordt aangenomen. Wanneer je het dier dan in een hondenkooi stopt kan het wel wennen aan het feit dat er anderen over de vloer zijn. Wie weet is het zelfs heel goed om het dier op deze manier aan anderen te laten wennen. En wat houdt je tegen om jouw hond niet uit de kamerbench te halen als zowel bezoek als hond zich op hun gemak voelen?

Kamerbenches zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Zo is er voor elke hond een hondenkooi. Zwart Dierenverblijven vertelt je hier graag meer over, dus neem gerust contact op als je hier vragen over hebt!