BroedkooiJe bent liefhebber van vogels en deze hobby is inmiddels veel meer voor je geworden dan zomaar een vrijetijdsbesteding. Wat begon met ooit een vogel in een kooitje in de huiskamer is inmiddels uitgegroeid tot een groot aantal vogels in een volière. Vaak blijft het niet bij alleen naar de vogels kijken en deze verzorgen. Je hebt de smaak te pakken en doet graag mee aan tentoonstellingen en wedstrijden. Hiervoor kweek je natuurlijk het liefst zelf de vogels. Wil je dit echt op de juiste manier doen? Kies er dan voor om vogels op te kweken in een broedkooi.

Wat is een broedkooi?

Een broedkooi is feitelijk niets anders dan een kooi waarin je vogels apart kunt zetten. Even weg uit de hectiek van de volière, zodat ze in alle rust kunnen paren en broeden. Hierdoor neem je vaak een hoop stress weg bij de vogels en dat komt het proces uiteraard alleen maar ten goede. Werken met een broedkooi heeft zeker ook zijn voordelen voor jou als kweker. Hierbij moet je denken aan voordelen als:

  • Betere en eenvoudigere controlemogelijkheid op het kweekproces
  • Betere sturing van de broedperiodes
  • De specifieke verzorging van broedende vogels is makkelijker uit te voeren
  • Zelf de maten bepalen van de broedkooien

Het werken met broedkooien is dus feitelijk een win-win situatie waarbij zowel de vogels als jijzelf voordeel van hebben.

Bij Zwart Dierenverblijven kun je kant en klare broedkooien bestellen. Het kan natuurlijk zo zijn dat standaard voor jou de oplossing niet is. Bijvoorbeeld omdat je met beperkte ruimte zit of omdat je gewoon een ander plan voor ogen hebt. Ook dan bied Zwart Dierenverblijven uitkomst, omdat zij namelijk ook maatwerk leveren. Denk nu niet direct bij het horen van maatwerk aan hoge prijzen, want dit is namelijk geenszins het geval. Daarbij aangetekend dat je Zwart geheel vrijblijvend een prijsopgave kunt laten verzorgen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het opsturen van een schets van de broedkooi met daarbij de door jou gewenste maatvoering. Zwart Dierenverblijven gaat vervolgens voor je aan het werk en laat je al op korte termijn weten wat de kosten van deze op maat gemaakte broedkooi zijn.

Laat je verrassen door de verschillende mogelijkheden die Zwart Dierenverblijven biedt. En heb je vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op, want de medewerkers van dit bedrijf denken maar wat graag met je mee!