kenneldelen

Kenneldelen zijn ideaal wanneer je zelf graag een kennel voor je hond wil bouwen. Maar voordat we dieper op de materie in gaan, is het goed om even stil te staan waarom je überhaupt met kenneldelen aan de slag zou gaan. Want waarom je hond opsluiten in een kennel, je hebt je trouwe viervoeter toch het liefst vrij rondlopen?

We begrijpen heel goed dat er mensen zijn die het vreemd vinden dat je je hond ‘achter de tralies’ zet. Wanneer je met echt onbegrip te maken krijgt, kun je zelfs het verwijt krijgen van dierenmishandeling. Niets is minder waar natuurlijk.

Want uiteindelijk doe je dit voor een belangrijk deel voor het dier zelf. Door een eigen plek voor je hond te maken met behulp van kenneldelen, geef je je maatje een heerlijk vertrouwd plekkie om zich in terug te trekken. Even weg van alle aandacht en even weg van alle prikkels. Zeker als je een pup hebt, is dit juist super belangrijk.

Bovendien, misschien heb jij wel een hond die helemaal niet gediend is van veel aandacht. Het is dan toch alleen maar heel fijn voor het dier dat hij lekker naar zijn eigen plek kan gaan als je bezoek krijgt?

Vanzelfsprekend kun je een kant en klare hondenkennel kopen. Je zit dan wel vast aan standaard afmetingen en of je hiermee wegkomt is dan ook maar de vraag. Kies je echter voor losse componenten, kenneldelen dus, dan bepaal je zelf hoe dit verblijf er voor je hond uit komt te zien.

Bij Zwart Dierenverblijven weten we precies wat er allemaal komt kijken bij het zelf bouwen van een kennel met kenneldelen. Wij helpen je dan ook graag met het ontwerp en staan je bij met praktische tips & trics. Bovendien hebben wij een uitgebreid assortiment aan kennelcomponenten:

  • Kenneldelen met deur
  • Panelen met spijlen
  • Tochtwanden
  • Damwanden
  • Kenneldaken

Met al deze componenten is een kennel snel gemaakt. Vanzelfsprekend kun je bij Zwart Dierenverblijven ook terecht voor bevestigingsmateriaal. Omdat we weten hoe gek jij bent met je hond, kiezen we altijd alleen voor het werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Zo weet je zeker dat je hond inderdaad een veilige en vertrouwde plek krijgt/heeft.

Meer weten over een hondenkennel bouwen met kenneldelen? Neem gerust contact met ons op!