AutobenchAls je een hond hebt, dan neem je deze vast en zeker vaak met je mee. Als je met de fiets op pad gaat, dan vinden de meeste honden het heerlijk om naast de fiets met je mee te rennen. Ga je met auto weg, dan is dit uiteraard een ander verhaal, stel je voor zeg. Als je jouw hond veilig mee wil nemen in de auto, kies dan voor een zogenaamde autobench.

Waarom een autobench?

Een autobench is in feite niets anders dan een reguliere bench zoals je deze wellicht thuis hebt. Het grote verschil is natuurlijk de afmeting van deze bench. Het gebruik van een autobench biedt zowel voor jouw hond als voor jou als baasje zijnde voordelen. Het grote voordeel is natuurlijk de veiligheid die de autobench biedt. Een hond “los” in de auto vervoeren brengt risico’s met zich mee. Een ongeluk zit in het verkeer immers in een klein hoekje. Bij een aanrijding kan jouw hond bijvoorbeeld door de ruit geslingerd worden, met alle gevolgen van dien. Ook kan een hond die op de achterbank ligt jou als bestuurder afleiden op het moment dat het beestje bijvoorbeeld gaat verliggen of begint te blaffen. Door jouw hond een eigen afgesloten en veilige plek te geven is de kans op verwonding van het dier bij een aanrijding vele malen kleiner.

Een ander voordeel van een autobench is dat je jouw auto gewoon een stuk netter houdt. Hondenharen op de bekleding zijn gewoon niet prettig wanneer mensen met je mee willen rijden. Daarnaast zijn ze lastig te verwijderen van de bekleding en dit komt bij eventuele verkoop van de auto de prijs die je ervoor krijgt niet ten goede. Een bench achterin de auto voorkomt dit probleem, zeker als je de kattenbak, wat overigens een leuke benaming is in dit geval, regelmatig even stofzuigt.

Honden hebben, net zoals mensen, behoefte aan een eigen plek. Een eigen plek voor de hond geeft het dier rust en een gevoel van veiligheid. Ook in deze behoefte van een hond voorziet een autobench. Lang niet elke hond vindt het namelijk prettig om in de auto te moeten. Door het dier ook in de auto een eigen plek te geven zal het minder probleem geven om de hond in de auto te krijgen. Zeker als je er ook nog eens voor zorgt dat er een lekker comfortabel kleed of kussen in ligt.

Zoals je van ons mag verwachten bieden wij je een ruime keus in autobenches. Vanzelfsprekend voldoet elke autobench uit ons assortiment aan de hoogste kwaliteitseisen en veiligheidsnormen. Daarnaast bieden wij, optioneel, verschillende extra’s aan. Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden die we jou en jouw trouwe viervoeter kunnen bieden.